Nga “Shoku ynë Tili”, tek “Bledi”: Ku bëhen dhe me çfarë merren sot, dy aktorët-fëmijë më të dashur shqiptarë

Shoku ynë Tili” është një ndër filmat më të dashur të viteve ’80, dhe vazhdon të ndiqet ende sot.

Aktori që luan Tilin quhet Arben Latifi dhe ky ishte roli i parë për të dhe më i famshmi, kutpohet.

Pastaj ai nuk e vijoi më karrierën si aktor.
Aktualisht ai jeton në Gjermani dhe nuk dihen shumë detaje nga jeta e tij.

Një tjetër aktor-fëmijë i famshëm ka qenë Bledi tek filmi “Fillimi i vështirë”.

Ai quhet Sokol Gjoshi.

Deri në vitet ’90 Sokoli ka bërë edhe prova të tjera si aktor, por që nuk ka mundur t’i fitojë, dhe pas këtyre viteve, duke qenë se edhe Kinostudioja u mbyll, gjërat ndryshuan në jetën e tij.

Ai studoi për drejtësi dhe sot Sokol Gjoshi është i martuar dhe ka dy vajza.

Prej vitesh punoi në RTSH, si drejtor i drejtorisë jurike në këtë institucion.

Aktualisht punon në Digitalb.