Historiani i njohur habit gjithë vendin me këtë deklaratë / Në Greqi ka rreth 4 milione shqiptarë arvanitas!!

Në Greqi ka 4 milionë shqiptarë me origjinë të pastër Arvanite dhe Arbëreshe.

Kjo është deklarata që bën gazetari Rafael Floqi në një material për Arvnitasit të shfaqur në televizionin e shqiptarëve të Amerikës, AlbTV USA.

Ai tregon historinë e asimilimit të shqiptarëve në Greqi duke iu referuar dokumenteve, librave dhe studimeve të shqyrtuara nga historiani Arben Llalla.

Për të pasur një pasqyrë më të gjerë të shqiptarëve që njihen si grekë në Greqi ndiqni materialin e mëposhtëm.