Sa Shumë Paska Ndryshuar, Ja Si Duket Sot ‘Taulanti Që Kërkonte Një Motër’, Ky Është Profesioni I Tij I Vërtetë

Filmi “Taulanti kërkon një motër”, ka mbetur në kujtesën e gjithë shqiptarëve. Taulanti katërvjeçar, fëmija i vetëm i një familje intelektuale, nuk mund ta durojë më vetminë, ai kërkon një motër dhe bën shumë batuta.
Por sa më shumë ngulmon Taulanti, aq më shumë e neglizhojnë prindërit këtë kërkesë. Dalëngadalë, dëshira e Taulantit u pëlqen prindërve, të cilët e kuptojnë se duhet ta shohin dëshirën e tij më me seriozitet dhe vëmendje të madhe.

Por ku është sot Taulanti? Donald Kokona është një arkitekt mjaft i zoti në Tiranë. Emri i tij mund të mos jetë i dëgjuar për të gjithë, por nëse kujton rolin e Taulantit në film menjëherë të vjen në mendje fëmija më i famshëm i kohës.
I ftuar ara pak vitesh në emisionin “Pasdite në Top Channel”, ai ka rrëfyer se si ka qenë jeta e tij herë si Taulant e herë si Donald. “Sa herë shikoj një objektiv i shmangem. Nuk duroj dot. Në ato vite jam bezdisur nga situatat e atëhershme. Unë nuk e shikoj filmin kur e jep në televizor”, tha ai

Ndërsa motra e vërtetë e Donaldit thotë ai se ka qenë shumë krenare sepse vëllai është aktor filmash. Ishte Xhanfize Keko ajo që e zgjodhi për të luajtur rolin e Taulantit.“Audicionet ishin njëlloj siç bëhen sot. Na çuan ne Pallatin e Pionierëve, sot Pallati Mbretëror. Unë se mbaj mend si audicion sepse ishte një situatë shumë e thjeshtë, nuk perceptohej si audicion. Në familjen time nuk dinin që më kishin përzgjedhur”, tha Donaldi.
Në jetën reale, Donaldi e kishte një motër dhe një ndër kriteret që mendon se e kanë favorizuar ishte se dinte të llastohej dhe nuk ishte një fëmijë i urtë.

One thought on “Sa Shumë Paska Ndryshuar, Ja Si Duket Sot ‘Taulanti Që Kërkonte Një Motër’, Ky Është Profesioni I Tij I Vërtetë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *