Pasuria E Dyshimtë/ Si Meta-Kryemadhi Bënë Milionat Me Vetëm 5 Mln Lekë Dhe Një Dhuratë?

Në çdo vend me një drejtësi normale p asuria e tyre do të ishte k onfiskuar, por Ilir Meta dhe Monika Kryemadhi kërkojnë të qe verisin Shqipërinë pas 25 pri llit 2021, së bashku me Sali Berishës dhe Lulzim Bashën, me sa duket për ta shumëfishuar pasurinë që kanë.

Duket e p abesueshme, por burimi i p asurisë me vlerë miliona euro të Ilir Metës dhe Monika Kryemadhit është: një kredi 60 mijë USD, 5 milionë lekë kursime dhe një dh uratë e d yshimtë. Themi ‘miliona euro’ pasi sot nuk dihet se sa është vlera e vilës në Gjirin e Lalzit dhe e p allatit në Laprakë, por ajo që dihet është burimi i pr etenduar për këto pasuri, r aporton Pamfleti.

Po si e kanë ju stifikuar deri më sot Ilir Meta dhe Monika Kryemadhi p asurinë? Për herë të parë, në vitin 2003, çifti ka d eklaruar të gjithë p asurinë, ku përfshihet çereku i një apartamenti dhe një vilë në Golem, me vlerë 60 mijë USD.

Për të blerë vilën në Golem kanë marrë një kredi në bankën Italo-Shqiptare në shumën 60 mijë USD. Tre vjet më vonë, pra në vitin 2006, Meta dhe Kryemadhi e shesin vilën në Golem për 300 mijë euro nga 60 mijë USD që e kishin vlerë. Kjo është lëvizja e parë e dyshimtë e çiftit Meta-Kryemadhi në rrugën e pasurimit.