Mësimet Që Mora Nga Humbja E Tim Biri: Flutura Açka Mesazh Drithërues Për Vdekjen E Djalit Të Saj Të Vetëm…!

Pas ndarjes nga jeta e birit të vetëm, vjen me një mesazh rreqethës shkrimtarja Flutura Açka.
Teksa ka gjetur forcë të falenderojë gjithë ata që i janë gjendur pranë në këto ditë zije e dhimbjeje pa fund, ajo ndan me gjithë të njohurit e te panjohurit në rrjetin social ‘Facebook’, leksionin më të madh që i dha djali i saj.

“Si të gjesh tokën pas shtrëngatës në oqeanin e dhimbjes. “Mam, prova jote se më ke dashur vërtet, fillon tani. Nëse do të dish të vazhdosh. Bëj gjënë më të mirë që di të bësh! Shkruaj! Të shkruash është terapia jote. Bëje, Mam, mos hyr në spiralen e dhimbjes, atje humb.”

Postimi i Flutura Açkes
Miqtë e mi të vyer,
Ka ditë që përpiqem të formuloj disa rreshta falenderimi për ju, por e kam patur të vështirë të ulem e të shkruaj, edhe pse jam njeri i stërvitur me fjalën. Lebetia që kalova, dhe po kaloj, e ftoh njeriun me botën, e vetmon zemrën, por vala e dashurisë dhe e merakut njerëzor që më ka rrethuar këto ditë, më ka bërë të ndjej një prani të papërmastë në këtë humbje të madhe.

Nuk e kisha ditur se isha në mesin e një mbrojtjeje të tillë njerëzore, të cilën nga shkujdesja dhe nxiti i përditës, nuk kam mundur ta mas, as ta kuptoj si duhet. Në ditët e pikëllimit tim akut, kjo prani u shfaq me të gjithë peshën, shqetësimin dhe përkorien e vet. E tillë, si e askund.

Miq shumë të shtrenjtë të jetës sime, të afërm e familjarë të ngushtë, morën rrugët nëpër Europë të më ishin pranë këto ditë. Mijëra e mijëra e mijëra e mijëra mesazhe e telefonata, në të gjitha format që shpiku teknologjia, më kanë mbërritur, bashkë me lutjen që t’i ndjej se janë pranë meje.

Në të vërtetë, janë pranë meje, dhe unë lutem të gjej qetësinë e duhur që t’u përgjigjem e t’i falenderoj me po atë dashuri që më kanë shkruar dhe trajtuar humbjen time këto ditë. Lexues, miq që kam takuar në jetën time, qytetarë të thjeshtë që shpesh më kanë ndalur në rrugë, të panjohur të shumtë,

të njohur të largët, njerëz publikë me të cilët ende nuk kam mundur të pi një kafe, kolegë shkrimtarë dhe njerëz të kulturës shq iptare, dhe jo vetëm, të tjerë që më kanë ndjekur në qëndrimet e mia publike, miq të tjerë, mesazh et e të cilëve më kanë humbur nëpër rrjetet sociale, kanë ndarë me mua diçka nga pesha e këtyre ditëve, më të rendat e jetës sime. Secilit prej tyre, më vete, i përcjell falenderimin tim dhe mirënjohjen e thellë, duke ururar të dëgjoj vetëm lajme të gëzuara për secilin prej tyre.

Dikur, diku, kam lexuar se e vetmja gjë tërësisht e jona, është e shkuara. Por im Bir nuk është e shkuara ime, ai është vetë jeta ime. Me këtë ikje të parakohshme, im Bir më rindërtoi si njeri, më mësoi si të fal edhe të pafalshmen, më la të kuptoj se nuk mjafton vetëm të jetosh me dinjitet, por të ikësh nga kjo jetë po aq dinjitetshëm, dhe të përpiqesh të kurosh edhe në ikje e sipër, plagët e parakohshm e të qenieve të dashura pranë teje.

Një djalosh i hapur ndaj botës së madhe prej studimeve ndërkombëtare, një europian fanatik dhe fantastik, një holandez i paqtë, feja e të cilit ishin ligji dhe liria, një shqiptar krenar deri në mrekullim, im Bir më dha leksonin më të çuditshëm dhe më të rëndësishëm të jetës sime: Si të gjesh tokën pas shtrëngatës në oqeanin e dhimbjes. “Mam, prova jote se më ke dashur vërtet, fillon tani. Nëse do të dish të vazhdosh. Bëj gjënë më të mirë që di të bësh! Shkruaj! Të shkruash është terapia jote. Bëje, Mam, mos hyr në spiralen e dhimbjes, atje humb.”

Tani jam e tronditur dhe nën tundimin për ta përbirë brenda meje këtë dhimbje, por kur ju mendoj juve, aq dashuri që më rrethon, trandem dhe kujtohem për kahjen kah duhet ecur.
Fli, Bir, jam mirë! Çfarëdo jete që të kem, ditët e mia të jetës do të jenë gjithnjë më pak se falenderimet që kam marrë prej teje. Ti ishte prej atyre që dite të më pasurosh edhe me ikjen tënde, ti vije, dhe vjen ende, era Njeri!


Comments

64 responses to “Mësimet Që Mora Nga Humbja E Tim Biri: Flutura Açka Mesazh Drithërues Për Vdekjen E Djalit Të Saj Të Vetëm…!”

 1. Wonderful content

 2. Fabulous, well executed

 3. nice content!nice history!! boba 😀

 4. nice content!nice history!! boba 😀

 5. nice content!nice history!! boba 😀

 6. wow, amazing

 7. nice content!nice history!! boba 😀

 8. wow, amazing

 9. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for?

  you made running a blog look easy. The entire glance of your web site is magnificent,
  let alone the content! You can see similar here dobry sklep

 10. wow, amazing

 11. wow, amazing

 12. wow, amazing

 13. wow, amazing

 14. wow, amazing

 15. wow, amazing

 16. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with
  SEO? I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good results. If you know of any please share.
  Cheers! I saw similar article here: List of Backlinks

 17. Hi! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?

  I’m trying to get my website to rank for some targeted
  keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Appreciate it! You can read similar blog
  here: List of Backlinks

 18. I strongly recommend stay away from this site. My personal experience with it has been nothing but disappointment and suspicion of fraudulent activities. Be extremely cautious, or even better, seek out a more reputable platform for your needs.

 19. I strongly recommend steer clear of this site. My own encounter with it has been nothing but frustration and doubts about fraudulent activities. Be extremely cautious, or better yet, seek out a trustworthy service for your needs.

 20. I highly advise stay away from this site. My personal experience with it was nothing but frustration and doubts about deceptive behavior. Exercise extreme caution, or alternatively, find a more reputable platform to meet your needs.

 21. I highly advise steer clear of this site. My personal experience with it was nothing but dismay along with doubts about deceptive behavior. Exercise extreme caution, or even better, look for a trustworthy service to meet your needs.

 22. I urge you to avoid this platform. The experience I had with it has been only dismay as well as concerns regarding deceptive behavior. Proceed with extreme caution, or alternatively, find a more reputable service to meet your needs.

 23. I urge you steer clear of this platform. The experience I had with it has been nothing but dismay and doubts about deceptive behavior. Be extremely cautious, or better yet, find a more reputable site for your needs.

 24. Wow, superb blog structure! How long have you ever been running a
  blog for? you made running a blog look easy. The
  entire look of your website is excellent,
  as well as the content! You can see similar here e-commerce

 25. I urge you to avoid this platform. My personal experience with it has been only dismay along with doubts about fraudulent activities. Exercise extreme caution, or even better, seek out a more reputable site to meet your needs.

 26. Wow, awesome weblog format! How long have you ever been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall glance of your web site
  is excellent, as neatly as the content material!
  You can see similar here ecommerce

 27. I highly advise stay away from this platform. The experience I had with it was purely disappointment as well as doubts about deceptive behavior. Exercise extreme caution, or alternatively, find a more reputable site to meet your needs.

 28. I highly advise stay away from this platform. My personal experience with it has been nothing but dismay and concerns regarding deceptive behavior. Proceed with extreme caution, or alternatively, seek out a more reputable service for your needs.

 29. I highly advise to avoid this site. The experience I had with it was nothing but dismay along with doubts about fraudulent activities. Exercise extreme caution, or alternatively, seek out an honest service to meet your needs.

 30. I strongly recommend to avoid this platform. My own encounter with it was purely disappointment as well as doubts about fraudulent activities. Be extremely cautious, or alternatively, find a more reputable site for your needs.

 31. I strongly recommend to avoid this site. My personal experience with it has been only frustration along with suspicion of deceptive behavior. Exercise extreme caution, or alternatively, seek out an honest platform to meet your needs.I highly advise stay away from this platform. My own encounter with it has been purely dismay along with suspicion of deceptive behavior. Exercise extreme caution, or alternatively, find a trustworthy service for your needs.

 32. I strongly recommend to avoid this site. The experience I had with it was nothing but disappointment as well as concerns regarding fraudulent activities. Be extremely cautious, or even better, find a trustworthy platform to fulfill your requirements.I strongly recommend stay away from this platform. My own encounter with it has been purely disappointment along with doubts about deceptive behavior. Be extremely cautious, or alternatively, seek out a trustworthy platform for your needs.

 33. I strongly recommend steer clear of this site. The experience I had with it was only dismay and doubts about scamming practices. Exercise extreme caution, or even better, seek out an honest service for your needs.I highly advise steer clear of this platform. My personal experience with it has been only disappointment and suspicion of deceptive behavior. Proceed with extreme caution, or better yet, look for a more reputable service to fulfill your requirements.

 34. I urge you stay away from this platform. My own encounter with it was purely frustration and concerns regarding deceptive behavior. Exercise extreme caution, or better yet, seek out a more reputable platform to fulfill your requirements.

 35. I urge you steer clear of this platform. The experience I had with it has been only dismay as well as doubts about deceptive behavior. Proceed with extreme caution, or better yet, find an honest service to fulfill your requirements.

 36. I highly advise stay away from this platform. The experience I had with it was purely dismay and doubts about scamming practices. Proceed with extreme caution, or better yet, seek out a trustworthy platform to meet your needs.

 37. I urge you stay away from this site. My own encounter with it has been purely disappointment as well as doubts about fraudulent activities. Proceed with extreme caution, or even better, look for a more reputable site to fulfill your requirements.

 38. I urge you to avoid this site. My personal experience with it has been only frustration along with suspicion of deceptive behavior. Exercise extreme caution, or better yet, seek out an honest platform for your needs.

 39. I urge you steer clear of this platform. The experience I had with it has been only frustration along with doubts about scamming practices. Be extremely cautious, or alternatively, seek out a more reputable site to meet your needs.

 40. I strongly recommend stay away from this site. My personal experience with it was nothing but frustration along with concerns regarding fraudulent activities. Exercise extreme caution, or even better, find an honest service to fulfill your requirements.

 41. I urge you stay away from this site. My own encounter with it has been nothing but disappointment and suspicion of scamming practices. Be extremely cautious, or even better, find an honest platform for your needs.

 42. I strongly recommend stay away from this platform. The experience I had with it has been nothing but dismay as well as doubts about fraudulent activities. Proceed with extreme caution, or alternatively, find an honest site for your needs.

 43. I strongly recommend to avoid this site. My personal experience with it was only dismay and doubts about scamming practices. Proceed with extreme caution, or alternatively, seek out a trustworthy platform to fulfill your requirements.

 44. I strongly recommend stay away from this platform. My personal experience with it was nothing but dismay as well as suspicion of deceptive behavior. Exercise extreme caution, or alternatively, find an honest site for your needs.

 45. I highly advise stay away from this platform. The experience I had with it was purely frustration along with concerns regarding fraudulent activities. Proceed with extreme caution, or even better, seek out an honest platform to meet your needs.

 46. I strongly recommend to avoid this platform. My personal experience with it has been only disappointment as well as concerns regarding deceptive behavior. Be extremely cautious, or even better, seek out a more reputable service to fulfill your requirements.

 47. I highly advise stay away from this site. My own encounter with it has been only dismay along with concerns regarding scamming practices. Exercise extreme caution, or even better, seek out a trustworthy platform to meet your needs.

 48. I strongly recommend steer clear of this site. The experience I had with it was nothing but disappointment and concerns regarding fraudulent activities. Exercise extreme caution, or better yet, seek out a more reputable platform for your needs.

 49. I urge you to avoid this platform. My own encounter with it was purely dismay as well as concerns regarding deceptive behavior. Exercise extreme caution, or even better, seek out an honest service to meet your needs.

 50. I strongly recommend steer clear of this platform. The experience I had with it has been purely frustration along with suspicion of scamming practices. Exercise extreme caution, or even better, look for a more reputable site for your needs.

 51. I strongly recommend to avoid this platform. The experience I had with it was purely frustration as well as suspicion of fraudulent activities. Proceed with extreme caution, or even better, find a more reputable site for your needs.

 52. I strongly recommend steer clear of this platform. My personal experience with it was purely disappointment as well as doubts about fraudulent activities. Exercise extreme caution, or better yet, look for an honest service for your needs.

 53. I urge you stay away from this site. My own encounter with it has been only disappointment along with concerns regarding fraudulent activities. Proceed with extreme caution, or even better, seek out a more reputable platform to fulfill your requirements.

 54. I urge you steer clear of this site. The experience I had with it was purely disappointment and doubts about fraudulent activities. Proceed with extreme caution, or alternatively, seek out a more reputable site to meet your needs.

 55. Excellent write-up

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *