Ai pinte kafe me kripë për 40 vjet dhe kur vdiq, gruaja e tij e kuptoi arsyen e vërtetë të saj

Ajo më kujton fëmijërinë time, fshatin e vogël ku kam lindur dhe ku kanë jetuar prindërit e mi, i tha në takimin e tyre të parë.
Ata u takuan krejt rastësisht një mbrëmje të bukur. Ajo ishte një vajzë jashtëzakonisht e butë dhe e brishtë, dhe ai ishte një djalë i ri i zakonshëm që dukej se kishte frikë të tërhiqte shumë vëmendjen ndaj vetes.

E ftoi për kafe. Ajo pranoi nga mirësjellja. Në atë kohë, asnjëri prej tyre nuk e dinte se do të jetonin të lumtur përgjithmonë. Kur të dy u ulën në kafene, i riu ishte shumë i emocionuar. Ai u përpoq të gëzonte vajzën, por nuk dinte ta bënte atë në mënyrën më të mirë.
Pas pak, ai papritmas vendosi se mund të ishte më mirë të shkonte në shtëpi. Por krejt papritur, edhe me vete, thirri kamarierin dhe i tha: “Të lutem më sill kripë. “Më pëlqen ta vendos në kafen time”.

Njerëzit që dëgjuan fjalët e tij iu drejtuan menjëherë. Megjithatë, jo çdo ditë dikush kërkon kripë në kafe.
Kamarieri u kthye shpejt me kripë dhe i riu, me fytyrë pak të skuqur, nisi dalëngadalë të hidhte kripë në pije. Pas ca kohësh, vajza mori guximin dhe pyeti: “A është ky ndonjë hobi juaj i çuditshëm?” Unë kurrë nuk kam parë dikë të kripos kafenë e tij”.

I riu vendosi gotën në tavolinë dhe tha: “Kur isha fëmijë, jetonim buzë detit. Më pëlqente të luaja në ujë, më pëlqente të merrja frymë në aromën e kripur të detit. Tani sa herë pi kafe, shtoj kripë. Më kujton fëmijërinë time, fshatin e vogël ku kam lindur dhe ku kanë jetuar prindërit e mi”.

Fjalët e tij të fundit e bënë vajzën të qajë. Ajo ishte e magjepsur. Atëherë ajo vendosi që vetëm një njeri i mirë mund të ndjejë mall për fshatin e saj të lindjes dhe të mendojë me një dashuri të tillë për prindërit e saj. Pas “incidentit” me kripën, i riu u qetësua, filloi të fliste më shumë dhe më në fund pranoi të takoheshin sërish.

Gjatë muajve të ardhshëm, ata komunikuan gjithnjë e më shumë. Dhe vajza kuptoi se njohja e saj e re është një person i veçantë që është i përsosur për të: i butë, i dashur, inteligjent, i mirë…
Dhe gjithçka filloi kur kriposi kafenë. Si çdo histori, edhe kjo përfundoi me një martesë. Ata jetuan të lumtur. Ajo kriposte kafen e tij çdo ditë. Kanë kaluar 40 vjet. Burri vdiq. Pas vdekjes së tij, gruaja gjeti një letër në dhomën e ndenjjes. Në letër ai i shkruante asaj:

“E dashura ime! Te lutem me fal! Te lutem me fal! Të kam gënjyer një herë në jetën time – kur kripa kafen. E mbani mend takimin tonë të parë? Isha aq i emocionuar sa kërkova kripë në vend të sheqerit.

Nuk dija si ta fshihja gabimin tim, ndaj gënjeva. Ndjeva se po bëja diçka të gabuar, por më pas nuk mund ta pranoja. U përpoqa t’ju them të vërtetën shumë herë, por kisha frikë. I kam premtuar vetes se pasi të martohemi, nuk do të të gënjej më.
Tani që kam vdekur, nuk kam frikë ta pranoj. Nuk më pëlqen kafeja me kripë. Është e tmerrshme, nuk mund ta imagjinoj një shije më të keqe. Por e pija çdo ditë. Dhe nuk më vjen keq!

E dija që ta bëja jetën të lumtur. Nëse do të mund të kthehesha pas në kohë, do ta bëja përsëri. Do ta pija kafen me kripë çdo ditë për të ditur që je pranë meje! Ndërsa gruaja e tij po lexonte letrën, lotët filluan t’i rrjedhin në fytyrë.
Një herë e pyetën nipërit: “Gjyshe, pse pi kafe me kripë?” “Sepse është më e lezetshme kështu!” u përgjigj ajo.


Comments

84 responses to “Ai pinte kafe me kripë për 40 vjet dhe kur vdiq, gruaja e tij e kuptoi arsyen e vërtetë të saj”

 1. Marvelous, impressive

 2. Super, fantastic

 3. Phenomenal, great job

 4. Terrific, continue

 5. Awesome work

 6. Remarkable, excellent

 7. nice content!nice history!! boba 😀

 8. Superb, congratulations

 9. nice content!nice history!! boba 😀

 10. nice content!nice history!! boba 😀

 11. wow, amazing

 12. nice content!nice history!! boba 😀

 13. nice content!nice history!! boba 😀

 14. nice content!nice history!! boba 😀

 15. nice content!nice history!! boba 😀

 16. wow, amazing

 17. nice content!nice history!! boba 😀

 18. nice content!nice history!! boba 😀

 19. wow, amazing

 20. wow, amazing

 21. wow, amazing

 22. wow, amazing

 23. nice content!nice history!! boba 😀

 24. nice content!nice history!! boba 😀

 25. wow, amazing

 26. wow, amazing

 27. Marvelous, impressive

 28. Awesome work

 29. Outstanding, superb effort

 30. Remarkable, excellent

 31. Fabulous, well executed

 32. wow, amazing

 33. wow, amazing

 34. nice content!nice history!! boba 😀

 35. nice content!nice history!! boba 😀

 36. nice content!nice history!! boba 😀

 37. wow, amazing

 38. nice content!nice history!! boba 😀

 39. nice content!nice history!! boba 😀

 40. wow, amazing

 41. wow, amazing

 42. lost money

 43. lost money

 44. lost money

 45. lost money

 46. lost money

 47. I highly advise steer clear of this site. My personal experience with it was purely frustration along with suspicion of deceptive behavior. Proceed with extreme caution, or even better, seek out a trustworthy platform to fulfill your requirements.

 48. I urge you stay away from this site. My own encounter with it was purely frustration as well as doubts about fraudulent activities. Be extremely cautious, or better yet, seek out an honest site to fulfill your requirements.

 49. I highly advise steer clear of this site. My personal experience with it was nothing but disappointment and suspicion of fraudulent activities. Exercise extreme caution, or alternatively, find a trustworthy service to fulfill your requirements.

 50. I urge you stay away from this platform. The experience I had with it has been nothing but frustration and concerns regarding fraudulent activities. Exercise extreme caution, or even better, find a trustworthy service to fulfill your requirements.

 51. I strongly recommend stay away from this site. My personal experience with it was only dismay and concerns regarding fraudulent activities. Proceed with extreme caution, or better yet, seek out an honest service to meet your needs.

 52. I urge you steer clear of this platform. The experience I had with it was nothing but frustration and concerns regarding fraudulent activities. Exercise extreme caution, or even better, look for an honest platform to meet your needs.

 53. I urge you to avoid this site. My own encounter with it has been purely disappointment along with doubts about scamming practices. Exercise extreme caution, or alternatively, find a trustworthy service to meet your needs.

 54. I highly advise to avoid this site. The experience I had with it has been only disappointment and suspicion of fraudulent activities. Be extremely cautious, or even better, look for an honest site to meet your needs.

 55. I highly advise to avoid this platform. My personal experience with it was only disappointment as well as concerns regarding fraudulent activities. Be extremely cautious, or better yet, look for a trustworthy service to meet your needs.

 56. I highly advise steer clear of this site. My personal experience with it has been only frustration along with suspicion of deceptive behavior. Be extremely cautious, or even better, seek out a more reputable platform for your needs.

 57. I highly advise steer clear of this site. The experience I had with it has been purely frustration along with doubts about fraudulent activities. Be extremely cautious, or better yet, seek out a more reputable site to meet your needs.

 58. I highly advise to avoid this platform. My own encounter with it was nothing but frustration and doubts about scamming practices. Be extremely cautious, or alternatively, look for a more reputable site to meet your needs.

 59. I strongly recommend steer clear of this platform. My personal experience with it has been nothing but dismay as well as suspicion of fraudulent activities. Exercise extreme caution, or even better, look for a trustworthy service to meet your needs.

 60. I strongly recommend stay away from this site. My own encounter with it was nothing but disappointment and doubts about scamming practices. Be extremely cautious, or better yet, find a trustworthy service for your needs.

 61. I highly advise steer clear of this site. The experience I had with it has been nothing but disappointment and suspicion of scamming practices. Proceed with extreme caution, or alternatively, find an honest service for your needs.

 62. I strongly recommend stay away from this site. My personal experience with it was nothing but disappointment along with concerns regarding fraudulent activities. Exercise extreme caution, or better yet, look for an honest service for your needs.

 63. I urge you steer clear of this site. The experience I had with it was only dismay as well as doubts about scamming practices. Proceed with extreme caution, or even better, find a more reputable service for your needs.

 64. I strongly recommend stay away from this platform. My personal experience with it has been nothing but frustration along with suspicion of fraudulent activities. Be extremely cautious, or better yet, find a trustworthy site for your needs.

 65. I highly advise to avoid this platform. My personal experience with it was nothing but dismay along with concerns regarding deceptive behavior. Proceed with extreme caution, or better yet, look for an honest service to meet your needs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *