Shtatë gjëra që nuk duhet të kërkoni kurrë me google

LAJME

Shtatë gjëra që nuk duhet të kërkoni kurrë me google

Në shumicën e rasteve, Google është një motor kërkimi që mund të jetë shumë i dobishëm për të gjetur diçka që ju nevojitet. Sidoqoftë, ndonjëherë mund të funksionojë kundër jush.
Këtu janë 7 gjërat që nuk duhet të bëni në google.

1. Simptomat tuaja
Nëse nuk ndiheni mirë, këshillohuni me një mjek. Mos google simptomat, sepse ka një numër të madh faqesh që specializohen në përmbajtje të tillë, por shumica e tyre nuk menaxhohen nga ekspertë mjekësorë.

Kërkimi i kuptimit të simptomave tuaja në internet sigurisht që nuk do t’ju ndihmojë. Krejt e kundërta – kjo do t’ju bëjë të ndiheni më keq dhe panik, raporton B 92.

2. Çdo gjë që është vepër penale dhe mund të ketë lidhje me një krim
Kjo është serioze. Ju mund të dëshironi të google “si të bëni një bombë” ose “si të bëni amfetamina” nga kurioziteti, por përsëri mos e bëni këtë.

Mbani në mend se shërbimet e mbrojtjes dhe kontrollit të drogës gjithmonë monitorojnë këto lloje kërkimesh dhe adresa juaj IP mund të shfaqet në një bazë të dhënash të tillë. Ju nuk doni të merrni në telashe për kuriozitetin tuaj, apo jo?

3. Kanceri

Ky është rasti kur sa më pak të dini, aq më mirë flini. Ka kaq shumë lloje të kësaj sëmundjeje, dhe shumica e tyre ndodhin me simptoma që mund të jenë shumë të zakonshme për shumë kushte të tjera të padëmshme.

Shumica e njerëzve përjetojnë marramendje, dobësi, të përziera, etj, kështu që ju ndoshta do të zëvendësoni diçka tjetër me kancer dhe do të filloni me panik.

4. Infektimet nga mete

Ju ndoshta keni dëgjuar për këta përbindësha të vegjël, sidomos nga disa komente të hoteleve. Dhe mbase edhe disa prej jush kanë përjetuar dëmtimin e tyre në lëkurën tuaj.

Por a keni menduar ndonjëherë se si duken infeksionet e meteeve të shtratit? Nëse dëshironi të vazhdoni të flini natën, mos e kërkoni.

5. Kafshë të rrezikshme
Qëndroni larg listave si kjo, përveç nëse doni të fitoni fobi të reja. Ka shumë kafshë me të vërtetë të frikshme në planetin tonë, dhe disa prej tyre ndoshta do të shfaqen në rajonin tuaj.

Për më tepër, një fobi e tillë mund t’ju tërheqë vëmendjen nga udhëtimet. Ju nuk doni që kjo të ndodhë, apo jo?
6. Emri juaj

Nuk është sekret i madh që në epokën e internetit, privatësia jonë është shumë e diskutueshme. Nëse përpiqeni të Google emrin tuaj, ju mund të hasni në disa rezultate të pakëndshme. Fotografi të këqija, informacione të vjetruara, përmbajtje pa lidhje – ne i marrim gjëra të tilla shumë seriozisht.

Nëse gjeni diçka si kjo, do të dëshironi t’i fshini të gjitha. Sidoqoftë, kjo nuk është një çështje e thjeshtë. Ndoshta thjesht nuk duhet të bëni google.

7. Lindja e fëmijës

Të gjithë i kemi parë ato skena në filma. Gratë bërtasin me të madhe, mjekët përpiqen t’i qetësojnë – gjithçka duket vërtet stresuese, madje edhe në film.

Sidoqoftë, procesi aktual i lindjes është shumë i ndryshëm. Kështu që as mos u përpiqni ta kërkoni këtë.