Shqiptarët kudo që janë po rizgjohen dhe deklarojnë nderin dhe krenarinë e të qenurit shqiptar!

Shqipëtaret e Turqisë, mendohet që jane 5 milion edhe pse 1.5 milion janë të regjistruar si shqipfolës. Historia shqiptare është në arkivat turke, dhe të Vatikanit. Shumë politikanë shqiptarë si edhe personalitete kane mbajtur poste të rendësishme ne administratën turke deri në shekullin e 20të.

Edhe pse kemi një histori të dhimbshme, politike dhe historike mes nesh, turqit kanë respekt dhe admirim per shqiptarët. Ne vitin 2000, në një nga pushimet familjare, ne tregun e qytetit Antalia, u befasova kur u prezantuam si shqiptarë (Arnaut) dhe turku i puthi dorën nënës time në shenjë respekti.

Shumë aktorë turq deklarojnë preardhjen e tyre shqiptare! Një nga aktorët e njohur për publikun.
https://www.facebook.com/InfoSerialeAlbania/videos/230373939709595/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v