Njihuni Me Princeshën Që Cilësohej Ikona E Bukurisë Së Asaj Kohe, 13 Burra Humbën Jetën Për Të (Foto)

Emri i saj është Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh dhe ajo ishte princeshë iraniane. Princesha ka qenë e martuar me Ámir Hussein Khan Shoja’al Saltaneh me të cilin kishte katër fëmijë.

Vajzat e saj konsideroheshin si gratë më të bukura dhe se kishin trashëguar tiparet e nënës së tyre. Fatkeqësisht , ndryshimi i interesave, çoi në div/orc, diçka shumë e çuditshme për kohën dhe diçka e papranueshme për kulturën dhe besimin e iranianëve.

Princesha ishte një grua revolucionare që l.uftonte pa u ndalur për të drejtat e grave. Shumë e konsideronin si “feministe”. Ájo ishte shkrimtare, piktore, intelektuale dhe aktiviste që organizonte mbrëmje literature një herë në javë. Thuhet se Zahra ishte gruaja e parë që hoqi hijabin (veshjen e mbuluar) në gjyq dhe veshi rroba të stilit perëndimor.

Sipas të dhënave historike, pricesha vdiq në vitin 1936 në rrethana të panjohura deri më tani. Thuhet se trupi i saj prehet në v.arrezat Zahir-OD Dowleh në Tajrish. Në çdo rast, kjo grua ka thyer të gjithë stereotipet ekzistentë të bukurisë.