Nëse gjeni një shishe plastike në gomën e makinës tuaj, ikni urgjentisht me vrap!

Nuk mund të rrimë kurrë të qetë! Hajdutët krijojnë teknika të reja çdo ditë për të zhvilluar vjedhjet e tyre. Dhe ndërsa ne mendojmë se sot ata përdorin vetëm teknologjinë për vjedhjet e tyre, këtu keni sisteme të reja delikate me të cilat kriminelët janë në gjendje të vjedhin edhe makinën.

A keni dëgjuar ndonjëherë për hilen me shishe plastike?

Autoritetet paralajmërojnë të jeni shumë të kujdesshëm në qoftë se gjeni një shishe plastike krejtësisht të zbrazët pranë makinës tuaj.

Zakonisht hajdutët e vendosin atë në rrotën e përparme të automjetit dhe identifikimi nuk është i lehtë, pasi nuk është se ne gjithmonë i kushtojmë shumë vëmendje kur shkojmë për të marrë makinën.

Kur ikim, menjëherë dëgjojmë një zhurmë shumë të çuditshme që vjen nga automjeti. Është zhurma e shishes që është e shtypur. Por ne nuk e dimë, prandaj ndalojmë të shqetësuar për të parë se çfarë ka ndodhur. Këtu, saktësisht në këtë moment hajdutët hyjnë në skenë, hyjnë në automjet dhe e marrin atë, pa na bërë asgjë.

Oficerët e policisë gjithmonë këshillojnë të kontrollojmë gomat e para të makinës para se të hipim në të, ose të ndalojmë vetëm në një vend të sigurtë për të kontrolluar se çfarë po ndodh dhe kurrë nëse jemi vetëm. Ose më keq, nëse kemi fëmijë në makinë: hajdutët mund të marrin edhe ata me makinën!

Agjentët sugjerojnë që gjithmonë t’i kushtoni vëmendje çdo gjëje që nuk na bind. Dhe ata na ftojnë të ndajmë këtë informacion me qëllim që të parandalojmë vjedhjet e ardhshme.

Nëse mendoni për këtë, sa herë i kontrollojmë rrotat para se të hyjmë në makinë?

Pothuajse asnjëherë.

Por le ta nisim që nga sot çdo herë që ne duhet të rindezim makinën tone. Ne nuk e dimë nëse ka pasur raste të kohëve të fundit në vendin tonë, por e dimë se maturia nuk është shumë e madhe.

Do të ishte ideale të kontrolloni makinën para se të ngjiteni dhe, kur të ndalemi, kontrolloni mirë zonën përreth.