Mjalti i rremë gjendet kudo. Zbuloni se si ta dalloni nëse është i pastër me këtë truk të thjeshtë!

LAJME

Mjalti është një nga përbërësit natyralë që ne të gjithë e përdorim me kënaqësi çdo ditë. Është një produkt shumë i shijshëm dhe i ëmbël me përfitime tepër të shëndetshme. Për fat të keq, mjalti natyral kohët e fundit është bërë një luks.

Mjalti Organik mund të jetë shumë i shtrenjtë, kështu që njerëzit blejnë mjaltë të rreme sa herë që shohin një çmim të ulët. Të gjitha llojeve e mjaltit të shitur në shumicën e supermarketeve janë nënshtruar ultrafiltrimit, një proces që heq gjurmët e dyllit dhe proteinat nga mjalti. DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Prodhuesit po përpiqen të mbrojnë veten dhe të pretendojnë se procesi është i domosdoshëm për të parandaluar “kristalizimin dhe zgjatjen e afatit të përdorimit të produktit”. Megjithatë, ky proces heq polen nga mjalti i cili është vendimtar për trupin tonë. Studimi ka treguar gjithashtu se procesi eliminon gjithashtu gjurmët gjeologjike të origjinës së mjaltit, gjë që e bën të pamundur të dihet se nga ka ardhur.

Një shembull i mjaltit të rremë është mjalti kinez. Është shumë e papastër dhe shpesh përmban antibiotikë dhe metale. Origjina e saj është plotësisht e panjohur.

Mjalti i rremë është gjithashtu i përzier shpesh me glukozë dhe ju duhet të mësoni se si ta njihni atë, sepse tregjet tona janë të përmbytura me këtë mjaltë të shkelur.DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Shenja e parë që të gjithë duhet të vëreni është procesi i kristalizimit. Nëse mjalti nuk kristalizohet me kalimin e kohës, ajo nuk është organike. Gjithmonë lexoni etiketën mbi mjaltin! Nëse përmban glukozë ose shurup të lartë fruktoza misri, mos e blini!

Ju gjithashtu mund të bëni një gjë tjetër.
Provoni disa teste të thjeshta për të përcaktuar nëse mjalti që keni blerë është i pastër!

– Shtoni disa pika jodi në një gotë me ujë, pastaj shtoni mjaltë dhe shikoni nëse ngjyroset. Nëse bëhet blu, përmban niseshte nga misri dhe se mjalti është i rremë.

– Shtoni disa pika uthull në një gotë me ujë dhe mjaltë. Nëse në këtë rast mjalti shkumon, ai nuk eshte i paster.DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

– Nëse i vini flakë mjaltit gjithashtu mund t’ju kuptoni nëse është i pastër. Digjni një sasi të vogël mjalti me një shkrepse dhe shikoni reagimin. Nëse mjalti merr flakë, është i pastër.
– Vendoseni një lugë mjalti në një gotë me ujë dhe shikoni nëse shpërbëhet. Nëse është shkrihet ne uje, është mjaltë i rreme.