Lë pa fjale mjeku i njohur Ylli Merja: Ja se si të shëroni pothuajse të gjitha probIemet e ko ckave me këtë bimë për vetëm 1 javë

LAJME

Të gjitha sëm. undjet si ar triti reumatoid, borsiti, menisqet, pro.blemet e dhim. bjeve lumbare, hernia diskale, pak a shumë kanë të njëjtën natyrë. Në thelb ato janë veçse një inf. eksion ale. rgjik që prek membranat sinoviale.

Këto membrana janë si qese që mbajnë lëngun sinovial, dhe ky i fundit ndodhet midis ko.cka.ve dhe kyçeve e nuk i lejon ato që të fërkohen e të konsumojnë njëra-tjetrën.

Ky inflamacion ale.rgj.ik që ndodh në kyçe prek mosha nga më të ndryshmet, duke filluar që nga moshat 20-30 vjeçe. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive
Fillimisht këto ba.kte.re qëndrojnë në gjendje pasive, por bëhen aktive në momentin që depozitohen në palcën e kuqe të ko.ckave dhe nëpër kyçe e shka. ktojnë dhi. mbje.

Format më të njohura janë disa, ku mund të përmend Shafarad Stilid, i cili shfaqet në moshat 3-7 vjeçare, si pasojë e një sëm. undjeje të shpeshtë në bajame apo veshka. Këto dhi mbje bëhen aq të bez. disshme, sa fëmijët mund të arrijnë në atë pikë sa nuk lëvizin dot.

Format më të njohura janë disa, ku mund të përmend Shafarad Stilid, i cili shfaqet në moshat 3-7 vjeçare, si pasojë e një sëm. undjeje të shpeshtë në bajame apo veshka. Këto dhi mbje bëhen aq të bez.disshme, sa fëmijët mund të arrijnë në atë pikë sa nuk lëvizin dot. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Një tjetër formë është artriti kro. nik, që përparon në mënyrë progresive në trupin e njeriut dhe dhimbja vjen duke u përshkallëzuar.
Ndërsa, poliartriti është një lloj tjetër i artritit, që fillon të lëvizë në pjesë të ndryshme të trupit, pra quhet ndryshe edhe artriti “shëtitës”, ku dhi.mbja në momente të ndryshme, lokalizohet në pjesë të ndryshme.

Ka dhe forma të tjera, si gonoartroza, e cila ndodh kur në pjesën e kupave të gjunjëve lëngu sinovial fillon të thahet, dhe këtu depozitohen stafilokokë. Në rastet kur pacienti ka mungesë të theksuar lëngjesh, kjo shpeshherë, shoqërohet edhe me kërcitje të ko. ckave. Një formë tjetër është dhe artriti urik, i cili lidhet drejtpërdrejt me sasinë e lartë të acidit urik në organizëm.

Shkaqet dhe shenjat
Në rastet kur tregoheni të pakujdesshëm në kurimin e bajameve, gjëndrat limfatike fillojnë të acarohen dhe prodhojnë limfocitet T, të cilat shumohen në numër dhe trupi prodhon antikorpuse kundër faktorit reumatoid që është shumuar. Këta stafilokokë që zhvendosen nga bajamet, shkojnë në veshka, e më tej hyjnë në qarkullimin e gja. kut.

Nëse një trup nuk funksionon në mënyrë të sinkronizuar, duke përfshirë këtu gjëndrat endokrine dhe organet e tjera, është më i predispozuar për t’u prekur nga këta nga. cmues të jashtëm, ku përfshihen edhe këto bak tere që shkaktojnë sëm. undjen e artritit. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Me kalimin e kohës fillojnë shqetësimet e para, që shoqërohen me ndjesi këputjeje, lodhjeje, temperaturë, dhi. mbje gjunjësh e ko.ck.ash si dhe me mungesë oreksi. Këto shenja shfaqen kur stafilokokët hyjnë në gj. ak e fillojnë të bëhen aktivë, të shumohen dhe të përhapen në trup.
Stadi i dytë i kësaj sëm.und.jeje progresive është që, nëse nuk kurohet, ai përparon në mënyrë të përshkallëzuar. Gjatë këtij momenti kemi përhapje simetrike në të dyja gjymtyrët, dhe fillon të japë dhi.mb.je, dobëson enët e qarkullimit të gja. kut dhe i hollon.

Këto të fundit, me ndryshimin e shtypjes atmosferike bëhen të brishta dhe ulja e shtypjes shkakton çarjen e kapilarëve, çka jep shumë dhi.mbje te pacienti.

Një pacient i cili verifikon se ka disa nga sim.pto.mat e sipërpërmendura, mund të kryejë disa diagn ostikime, si faktori reumatoid, fibrinogjenin, proteinën C reaktive dhe acidin urik. Në momentin që acidi urik rezulton i lartë, atëherë pacienti ka depozitime të larta të kalciumit në ko. cka, çka shkakton deformimin e ko. ckave, që shfaqet më tepër në gishtat e këmbës dhe të dorës.
Kurimi me bimë mjekësore.

Duke njohur shumë mirë vetitë kuruese të disa bimëve, ne filluam t’i testonim ato që para 10 vitesh dhe morëm rezultate tepër pozitive. Ne e dimë që artriti dë. mton edhe zemrën, kështu që në kompozimet e çajit kurues shtuam edhe bimë që mbrojnë zemrën. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Nuk përdorim vetëm një bimë, por duke ditur vetitë e përafërta të bimëve mjekësore, kemi kompozuar këtë çaj, që redukton acidin urik të ngritur, i cili jep edhe probleme në veshka, si dhe të sjellë një funksionim të mirë të qarkullimit të gj.ak.ut në arterie dhe vena.
Aty ku gja.k.u qarkullon lirshëm, shkojnë edhe lëndët ushqyese dhe oksigjeni. Pacientët duhet të pinë një gotë çaj që ne e përgatisim me bimë mjekësore në çdo vakt. Ne në kompozimin e këtij çaji futëm bimë që të mbrojnë edhe zemrën.

Lëvorja e shelgut është një tjetër trajtim që përdorim për pacientët, pasi hollon gja. kun. Edhe vaji i sinapit është një preparat shumë i mirë, që nxit qarkullimin e gja. kut dhe ndihmon në kurimin e artritit. Zgjidhja e problemit të artritit reumatoid është e dukshme brenda një periudhe kohe shumë të shkurtër, pra brenda një jave.