Kontrolloni mirë nëpër shtëpi/ Nëse gjeni monedha të tilla euro mund të bëheni milionerë sa hap e mbyll sytë

LAJME

Ka 8 prerje monedhash të euros që janë aktualisht në qarkullim në 19 nga 28 vendet e BE të cilat janë anëtarësuar në Unionin Ekonomik dhe Monetar.

Siç e dimë, monedhat janë të gjitha të njëjta në formë dhe peshë. Dallimi i vetëm i tyre është në dizainin e njërës anë, mbi të cilën secili vend ka lirinë të “shtypë” imazhin që dëshiron.

Përveç 19 vendeve të BE-së që kanë adoptuar euron, ekzistojnë katër shtete që mund të prodhojnë monedha vetëm në sajë të marrëveshjeve bilaterale me Bashkimin Evropian përmes Italisë dhe Francës, ato janë San Marino, Vatikani, Monako dhe Principata e Andorës.

Tani për tani, në Europë ekzistojnë 184 versione të ndryshme të monedhave euro, pa llogaritur ato që prodhohen në sasi të vogla dhe për pak kohë për arsye përkujtimore.

Dhe këtu është e bukura – disa nga këto monedha të prodhuara në sasi të limituara, mund të vlejnë sa një pasuri…e vogël.

Portali ‘Flooxer Now’ ka kërkuar nga disa ekspertë numizmatikë të identifikojnë monedhat 2 euro që janë më të çmuara se të tjerat, të prodhuara midis viteve 2004 e deri më sot, që sot kanë një vlerë interesante…2000 euro.

Pas këtij lajmi, gjithkush që disponon monedha me vlerë 2 euro, të ketë kujdes dhe të hap sytë mirë.

Njëra apo, me pak fat, disa prej tyre mund të jenë një thesar i voglël në kuletë dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni te mirmbajme faqen.