Kjo eshte 21-vjeçarja qe lundroi 70 ditë e vetme në ujërat e Atlantikut, nuk do ta besoni se çfarë kërkoi sapo arriti në breg

LAJME

Njihuni me Jasmine Harrison, anglezen që është futur në histori si gruaja më e re që lundron përtej një oqeani, duke udhëtuar 3,000 milje në 70 ditë, 3 orë dhe 48 minuta.

21-vjeçarja u nis nga Ishujt Kanarie në 12 Dhjetor dhe u ankorua në Antigua të shtunën për në Talisker Ëhisky Atlantic Challenge. Sapo arriti në breg ajo kërkoi direkt ushqim.

“Nuk mund të krahasohet asgjë më të, vërtet largohesh nga gjithçka, nga media sociale, fjalët e këqija, nga jeta e përditshme,” rrëfen ajo, pas eksperincës që shokoi të gjithë.

21-vjeçarja lidhur me udhëtimin, shkruan në rrjetet sociale se kishte shpresuar të mblidhte para për bamirësi në ShelterBox për ndihmë nga katastrofat duke hyrë në garë. Në fund të vitit 2020, Harrison u kualifikua si një nga 21 anijet e vetme (duke përfshirë vozitës të vetëm dhe ekuipazhe deri në katër persona ) për të hyrë në “Rreshti më i vështirë i botës.

Harrison pati sukses duke lundruar dhe duke fjetur dy orë në varkën e saj me emrin Argo, duke takuar jetën e egër gjatë rrugës. Përpos eksperiencave të bukura, e reja pësoi edhe një aksdent gjatë udhëtimit. Anija e saj u përmbys ndërsa ishte në gjumë, duke i dëmtuar asaj bërrylin e saj të majtë.

E vendosur për të vazhduar, Harrison i tha mjekut të garës se ishte mirë disa orë më vonë dhe mund të vazhdonte me siguri. Arritja bëri histori, pasi Harrison tani është zyrtarisht “femra më e re që lundron e vetme në një prej oqeaneve të botës”. Ajo mblodhi $ 14,000 për ShelterBox.Ndiqni fotot ne hapesiren reklamuese ne vazhdim