Kaloi 35 vite burg derisa shpallet i pafajshëm, por del nga qelia i pasur. Historia tronditëse..

Një burrë i akuzuar për thyerjen e një shtëpie dhe sulm seksual ndaj një vajze 11-vjeçare në Miçiganin jugperëndimor ka dalë nga burgu pas 35 vitesh pasi autoritetet ranë dakord se ai ishte dënuar gabimisht.

Dënimet e Louis Wright nga viti 1988 u anuluan nga një gjykatës të enjten me kërkesë të prokurorit të qarkut Calhoun dhe zyrës së prokurorit të përgjithshëm. “Testimi i ri i ADN-së përjashtoi zotin Wright si autor,” tha zyra e Prokurorit të Përgjithshëm.

Projekti i Pafajësisë së Shkollës Juridike Cooley, tha se një rrëfim i rremë dhe një lutje për të mos u kontestuar shkaktuan sollën dekada të burgimit të tij.

Në vitin 1988, policia që hetonte sulmin e një vajze në Albion, 100 milje në perëndim të Detroitit, u vendos në Wright si i dyshuar pasi një oficer jashtë detyrës tha se ai ishte parë në lagje. Policia tha se Wright pranoi akuzën, megjithëse intervista nuk u regjistrua dhe ai nuk nënshkroi një rrëfim, sipas Projektit të Pafajësisë.

“Viktimës nuk iu kërkua kurrë të identifikonte dikë brenda ose jashtë gjykatës,” tha Projekti i Pafajësisë.

Wright, tani 65 vjeç, përfundimisht u deklarua pa kundërshtim ndaj akuzave dhe u dënua me 25 vjet deri në 50 vjet burg. Më pas ai kërkoi të tërhiqte kërkesën e tij, por kërkesa u refuzua. Është e paqartë pse Wright vendosi të deklarohet pa kontest, i cili trajtohet si një pranim fajësie për qëllime dënimi. Wright mund të përfitojë 1.75 milionë dollarë sipas një ligji shtetëror që jep 50,000 dollarë për çdo vit të kaluar në burg për një dënim të rrëzuar bazuar në prova të reja.balkanweb.com