“Fëmija më erdhi me veshin e mavijosur dhe nuk m’i hapën kamerat”

Në kohën kur rasti i 3-vjeçares së dhunuar në kopshtin ‘Stinët’ duket se po merr zgjidhje, dëshmi të reja kanë zbuluar se në fakt rast i të miturës, mund të mos jetë i vetmi.

‘Stop’ ka publikuar rrëfimin e një denoncuese, e cila dëshmon se e kishte fëmijën e saj në kopshtin në fjalë për thuajse një vit.

Ajo shprehet se një ditë, fëmija i saj i është ankuar se sanitarja i kishte shkulur veshin, i cili sipas denoncueses, tashmë ishte mavijosur.

Pas insistimeve të nënës në fjalë për të hapur kamerat dhe për të parë atë se çfarë mund të ketë ndodhur, ajo shprehet se nga ana e kopshtit i është thënë se fëmija i saj mund të jetë bërë me bojë, duke mohuar kështu dhunën e ushtruar kundrejt tij.

Megjithatë, nëna tregon se mavijosja në veshin e fëmijës së saj vazhdoi për një javë të tërë.

DENONCIMI:

Denoncuesja: Kam pasur fëmijën për rreth 1 vit tek ky kopsht. Kam pasur dyshimet e mia për mënyrën se si trajtoheshin fëmijët aty sepse më ndodhi një rast që fëmija më erdhi me një shenjë tek veshi dhe fëmija pretendonte që i ishte shkulur veshi, ndërkohë që nga edukatorja dhe nga sanitarja që ishin prezentë në atë moment, thoshin që “ jo, e ka bërë me bojë duke ngjyrosur”, ndërkohë që ishte mëse e dukshme që ka pasur dhunë pasi për 1 javë vazhdoi mavijosja.

Dhe ka ndodhur nën kujdesin e cilës edukatore?

Denoncuesja: Ka qenë edukatorja tjetër e cila e ka emrin edukatore Ola. I kërkova me shumë edukatë drejtoreshës që të më vendosë në dispozicion kamerat, por nga ana e saj pata vetëm justifikime dhe në atë kohë u ndërrua edukatorja e djalit dhe nuk kishte më të njëjtën edukatore pas ngjarjes dhe pas asaj ngjarje, vjen edukatore Lina. Më ndodh njëherë tjetër që dëgjoj që ju ngrit zëri fëmijës kur unë po shkoja për ta marrë. Isha tek shkallët. Mësuesja i bërtiti “fillove prapë ti?”, por ishte një ulërimë, nuk e di…

Jeni duke folur për të njëjtën edukatore që ka dalë edhe në transmetimet tona apo jo?

Denoncuesja: Po

Sa kohë ka qëndruar fëmija juaj me këtë edukatore?

Denoncuesja: 2-3 muaj. Në momentin që shkon dhe e merr i ati, ditën që ndodhi tërheqja e veshit, thanë që “është bërë me bojë”. Fëmija kur futet në makinë, fillon dhe qan me të madhe “pse nuk më besoni ju mua? Mua ma ka tërhequr sanitarja veshin” dhe ngulte këmbë. Realisht nuk donte që të shkonte, thoshte që “nuk dua të shkoj”. Mund të ishte menaxhuar dhe distancuar në vend që ta fshihte ngjarjen. Fakti që unë kam kërkuar 2 herë kamerat dhe më është mohuar aksesi për të parë kamerat, atëherë ka pasur gjëra të tjera që mbase nuk donin që prindërit t’i shikonin sepse nuk e shpjegoj dot ndryshe. E largova sepse është ajo frika që nëse ndodh diçka, prindërit pastaj nuk përmbahen. Përderisa gjëja degradon në dhunë fizike, nuk besoj se dhuna verbale është një gjë jashtë normales.