Elena Kocaqi:Të hiqet menjëherë fjalori që Gjuha Shqipe është 90% e huazuar, TURP për Akademinë dhe Institutin e Gjuhësisë dhe Letërsisë

Elena Kocaqi ne emisionin rrenjet Shqiptare, ka diskutuar shume bukur per historine e shqiptareve qe nga pellazget e deri me sot.

Elena vazhdoi diskutimet qe hulumtimet qe i ben ajo gjithmone bazohen ne thellesi te termeve se si kane arritur deri te gjuha e sotme.

Prandaj, ajo tha qe instituti i Gjuhesise dhe Letersise duhet ti vije turp per ate botim qe kane bere, pra eshte fjala per librin me titull ” FJALOR ETIMOLOGJIK I GJUHES SHQIPE”. ajo tha qe menjehere duhen ta zhdukin kete liber qe i meson te tjeret per pavertetesine e populli shqiptar. Le te reagojne edhe gazetaret ne lidhje me kete. Cfare jane duke bere ato.

Kocaqi u shpreh se në antikitet fiset greke kanë ikur nga Epiri dhe nga iliria, pra sipas saj e gjithë popullsia greke janë ose pellazgë ose ilirë. unë e kam sqaruar në libër. Në antikitet fiset e tyre kanë ikur nga Epiri dhe nga iliria, pra janë o pellazgë ose ilirë, s’ka asnjë tjetër.

Janë të gjithë shqiptarë. ata kanë ose emrin ose mbiemrin para 600 vjetësh. Nëse e ka pasur mbiemrin ortodoks Logofeti, emrin e ka pasur Gjin, këtu kuptohet që është shqiptar. Dhe kështu është gjithë popullsia.

Elena vazhdoi qe ne histori Evropa ka bere gabime te medha dhe ka bere shume padrejtesi ndaj shqiptareve, dhe se duhet te paguajne demshperblim me qindra milione dollare, per te shlyer ate gabim qe kane bere dhe per moslejimin e historise te vertete te cilen duhet ta dij e gjith bota.