Doktori I Njohur I Jep Pergjigje Pyetjes : Perse Njerezit Shkojne Shpesh Ne Tualet Gjate Nates, Pergjigjja Eshte Interesante

LAJME

Doktori I Njohur I Jep Pergjigje Pyetjes : Perse Njerezit Shkojne Shpesh Ne Tualet Gjate Nates, Pergjigjja Eshte Interesante

Nuk e dija! E pyeta mjekun tim përse njerëzit shkojnë shpesh në banjë gjatë natës. Mjeku më tha se graviteti i ze. mrës mban ujë në pjesën e poshtme të trupit dhe kur ai është drejtë me këmbët bymehet.

Kur shtriheni në shtrat, organet më të ulët (këmbët, etj) janë deri në veshka dhe kjo bën që veshkat të nxjerrin ujë për shkak se e ka më të lehtë. E dija se duhet ujë minimal për të ndihmuar në largimin e toksinave nga trupi. Ajo që nuk dija është se uji i pijshëm në një moment të caktuar e maksimizon efektivitetin e tij në trup dhe koha e duhur për ta pirë është
– 2 gota ujë pas zgjimit; ndihmon aktivizimin e organeve të brendshme.
– 1 gotë ujë 30 minuta para një vakti ndihmon tretjen.

– 1 gotë uji para se të bësh dush, ndihmon për të ulur tensionin e gja. kut.
– 1 gotë uji para se të shkoni në shtrat, shmang go. di.tjet ose sul. min në ze. mër.
Unë mund të shtoj edhe këtë: mjeku tha se uji për të fjetur do të ndihmojë në parandalimin e dhi.mb.jeve të këmbëve gjatë natës. Muskujt e këmbëve janë në kërkim të hidratimit dhe prej aty ngërçet zgjohen.

Dr. Virend Somers është kardiolog dhe thotë: “Shumica e su. lm.eve të zem. rës ndodhin gjatë ditës, zakonisht deri në 6 sulme në gjysmë dite. Vuajtja natën, kur ze. mra duhet pushojë më të shumë, do të thotë se ka ndodhur diçka e çuditshme”. Somers dhe kolegët e tij kanë punuar për një dekadë për të treguar se apnea e gjumit dhe gërhitja janë fajtorët. Nëse merrni aspirinë një herë në ditë, merreni atë natën.

ARSYEJA: Aspirina ka një “gjysmë-jete” në 24 orë, kështu që nëse shumica e su. lm.eve në ze. mër ndodh në orët e hershme të mëngjesit, aspirina përqendron sistemin e qarkullimit të gja. kut. Diçka që duhet të dimë për të ndihmuar veten: Bayer është duke bërë aspirinën kristal e cila shkrihet menjëherë në gjuhë. Kjo vepron shumë më shpejt se tabletat.
PSE TË MBANI ASPIRINË PRANË SHTRATIT? Nëse kjo ndodh, menjëherë shtyp dy aspirina në gojë dhe shkriji me pak ujë. Shenja të tjera të su. lm.it në ze. mër, përveç dhi. mb.jes së gjoksit dhe krahut të majtë.

Duhet të merret parasysh edhe dhimbja intensive në nofullën dhe/ose qafën e djathtë, si dhe shumë djersitje; megjithatë, këto shenja mund të mos ndodhin shpesh. Ndoshta nuk ka dhi.m.bje në gjoks gjatë një su. lmi në ze. mër. Shumica e njerëzve (rreth 60%) që kanë kaluar një at. ak në ze. mër gjatë gjumit nuk u zgjuan. Megjithatë, nëse ndodh me dhi. mb. je gjoksi, kjo mund ta zgjojë nga gjumi i thellë. Dhe mund të njoftoni një fqinj apo një të afërm. Uluni në një karrige ose në një divan pranë derës, prisni që ai të vijë… dhe të shikojë… mos u shtri.