Djali i prezanton vajzën familjes së tij, po ajo u trondit kur pa sa i varfër ishte. Prindërit e tij u prekën shumë pasi dëgjuan fjalët e saj..

Unë jam Sam, i lindur dhe i rritur në një zonë rurale. Familja ime nuk ishte mire nga gjendja ekonomike pasi që të dy prindërit e mi ishin fermerë që drejtonin një fermë të vogël pranë shtëpisë sonë. Ne jetonim një jetë modeste dhe kishte raste kur nuk kishim mjaftueshem për të ngrënë. Sidoqoftë, prindërit e mi gjithnjë siguroheshin per nje shkollim më të mirë,dhe kursenin para me teper per tarifat e mia te shkollimit sesa per ushqime apo veshje.

Kjo ishte arsyeja pse unë kam qenë i vendosur të paguaj vitet e tyre të sakrificave duke studiuar shumë që të hyja në universitet dhe te kisha nje punë me pagesë të mirë. Fatmirësisht, fillova një punë menjëherë pasi mbarova studimet në universitet.Gjeja qe mendoja me shume ishte te kurseja para per ti blere prinderve nje shtepi te re ne qytet.

Jo shumë kohë pasi fillova të punoja në nje kompani të re, takova një vajze të bukur me emrin Cecilia. Ajo ishte bashkëdrejtuese e kompanisë sime. Kur e njoha fillimisht, mbeta i habitur që ajo ishte ende e vetme.

Me sa duket, prindërit e saj ishin divorcuar kur ajo ishte ende një vajzë e re dhe ajo jetoi me nënën e saj që atëherë, por nëna e saj vdiq pak kohe pasi filloi të punonte në kompani.

Vdekja e papritur e nenes se saj ishte një goditje e rëndë per te. Pra, ajo iu kthye karrieres për ta mbajtur veten larg trishtimit.
Disa muaj më vonë, marrëdhënia jonë u bë me e afert.Ne u dashuruam me njeri tjetrin,ndjenjat ishin të ndërsjellta.

Pasi u njohem per nje periudhe kohe, vendosëm të martoheshim. Më pas ajo kerkoi te takohej me priderit e mi dhe une rashe dakort.

Kur arritem në shtëpinë e prindërve të mi, vura re qe fytyra e saj ndryshoi tek shihte shtepine e vjeter ku ata jetonin.

Shtëpia e familjes sime ishte vetëm një vilë e vogël e vjeter ne një gjendje të vështirë për t’u riparuar.

Gjithmonë kisha dashur të blija një shtëpi të re për prindërit e mi , por gjithnjë ishte i kufizuar nga kostoja e larte.

Sidoqoftë, Cecilia dukej shumë e ngrohtë dhe e ngazëllyer për të takuar prindërit e mi. Gjithashtu, edhe prindërit e mi dukeshin shumë të lumtur per nusen e tyre të ardhshme. Fatmirësisht, gjithçka shkoi mirë dhe ne kaluam goxha kohe në shtëpinë e tyre

Ditën tjetër, kur po largoheshim për në qytet, Cecilia papritur i dha një kartë banke prindërve të mi.

Ajo u tha prindërve të mi ti perdornin paratë për të bërë disa rinovime në shtëpine e tyre.

Babai im mbeti i befasuar kur Cecilia i tha atij të përdorte të gjitha 15 milionë USD për të riparuar shtëpinë. Ndërkohë, nëna ime filloi të derdhte lot ndërsa u prek nga bujaria e saj.

Ajo u përpoq tia kthente karten Cecilias. “Ne nuk mund ti marrim paratë tuaja. Të jetosh në qytet është më shtrenjtë se këtu. Ju mund ti përdorni këto para per dicka tjeter. Mos i harxhoni paratë për të riparuar shtëpinë, “i tha nena ime Cecilias.

Por Cecilia kembenguli dhe i tha se nese e pranonin si nusen e tyre,duhet tja pranonin dhe parate per te miren e tyre.Gjithashtu ajo i tregoi per humbjen e prinderve te saj.

Prindërit e mi u prekën shumë pasi dëgjuan fjalët e Cecilias.

Menjëherë pas kësaj u martuam dhe u vendosëm në qytet. Bleme një shtëpi te madhe,dhe gruaja ime, Cecilia më kërkoi të merrja prindërit e mi për të jetuar së bashku me ne në qytet.

Por prindërit e mi e refuzuan kërkesën e saj. Ata dëshironin të qëndronin në shtëpinë e tyre te rinovuar fale gruas sime të dashur.

/©10gjera.com
përktheu j.memeli/