Çme nduria e radhës në Juge: 30 euro fatura për 5 kokra veze …..

LAJME

Nuk kanë fund`çu ditë nga Jugu i Shqipërisë, ku mëngjesi që po konsumon rrezikon të të ng ecë në fyt pasi të vjen fatura në tavolinë.

Ashtu si edhe vitin e kaluar, vezët të gatuara në çfarëdo formë te tyren kapin shifra aq të larta sa nuk di të qash apo të qeshësh më parë, ku i sheh çmimin në faturën e cila përpos të tjerave është edhe e mbushur me gabime gramatikore.

Kështu që një omeletë kap vlerën e 500 lekëve, ndërsa një vezë e zier kap vlerën 350 lekë.

Në total 8 omeleta që ishin porositur, kanë kapur vlerën e 4000 lekëve të reja ose 40 mijë lekëve të vjetra.

Në faturë janë shënuar gjithashtu edhe çmimi i një veze të zier, një gote me lëng portokalli dhe një ujë i madh me vlerë 300 lekë secila, po ashtu edhe 7 gota qumësht me vlerë 100 lekë secila. DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Personi që ka dërguar faturën e kripur ka shkruar:
Pershendetje, shikoni pak veza zier… u be pula te bej veze te arte.”

Rikujtojmë rastin e një jave më parë të një restoranti në Mikonos, ku fatura e kripur që u ishte dor ëzuar klientëve pasi kishin konsumuar darkë.

U bë shkak për nisjen e he timeve nga ana e autoriteteve përkatëse dhe vënies para përgjegjësisë të personave që abu zojnë me çmimet ndaj pushuesve.

Po ashtu edhe atë të një fature në Ohër, klientët të cilët refuzuan të pagonin shumën marram endëse dhe nisën të ko nflikt oheshin me kamarierët dhe menaxherët e restorantit, e pas zënkës, e cila nuk po merrte zgjidhje, turistët telefouan poli cinë.