A e dini se cfarë do të thotë kur ju kruhet pëllëmba e majtë ose e djathtë – Ky Është Kuptimi I Vërtetë

Besimet popullore ndryshojnë, por këto janë disa nga më të përfolurat. S ipas besimit popullor, nëse kruan dorën e djathtë, do të thotë se do të japësh para, dhe nëse kruan dorën e majtë, do të marrësh para.

Besimet nuk mbarojnë këtu. Nëse doni të kurseni para, duhet të fërkoni flokët me pëllëmbë dhe të thoni: “Sa më shumë flokë, aq më shumë para”. Sipas disa besimeve, kruarja e dorës së djathtë nënkupton shtrëngimin e dorës me dikë që njihni.

Nëse ju kruhen gishtat – do të martoheni së shpejti. Një shenjë se dikush po ju përgojon është nëse ju kruhet veshi i majtë. Nëse gërvishtni dorën e djathtë, do të thotë se dikush po ju lavdëron. Nëse shputat tuaja kruhen, do të thotë se po shkoni diku.

Kruarja e bërrylit të majtë do të thotë që ju presin lajme emocionuese, ndërsa e djathta parashikon lajme të trishtueshme.