12 vjeçari amerikan i kryen shkollën e mesme dhe kolegjin në të njëjtën kohë

LAJME

Një 12-vjeçar në Karolinën e Veriut e shfrytëzoi kohën gjatë pandemisë për të bërë disa klasa shtesë në shkollë.

Tani, një vit më vonë, Mike Wimmer nga Salisbury, po bëhet gati të diplomojë në shkollën e mesme dhe kolegj – në të njëjtën javë, shkruan CNN.

Wimmer përfundoi katër vjet shkollë në një vit – dy vjet shkollë të mesme dhe një diplomë bashkëpunimi dy-vjeçare.

Ai do të diplomohet nga Kolegji Komunitar Roëan-Cabarrus më 21 maj dhe nga Shkolla e Mesme e Akademisë Concord më 28 maj.

Por ky nuk ishte gjithmonë plani i Wimmer, tha ai.

Studenti po merrte klasa të regjistrimit të dyfishtë dhe e kuptoi që me ritmin që po shkonte, atij i duheshin vetëm disa klasa të tjera për të marrë diplomën e shkollës së mesme.

Pavarësisht se ishte disa vjet më i ri se shokët e tij të klasës, Ëimmer tha se shkon mirë me ta – dhe madje ishte nominuar në Gjykatën e Homecoming vitin e kaluar.

Wimmer, i cili ka interes në robotikë, i tha CNN se ai është “djali i matematikës dhe shkencës”.
Ai gjithmonë ka pasur një afinitet për teknologjinë – ai e mori iPad-in e tij të parë kur ishte 18 muajsh dhe u habit se si funksiononte.

Ai mësoi pothuajse të gjithë programimin dhe njohuritë e tij robotike përmes provave dhe gabimeve dhe videove në internet, sipas faqes së tij të internetit, Next Era Innovations.

Ai gjithashtu krijoi fillimin e tij, të quajtur Reflect Social, i cili “kombinon platformat e njohura të mediave sociale me pajisjet e Internetit të Gjërave (IoT), duke siguruar një përvojë të re dinamike sociale”.

Qëllimi i Wimmer për fillimin është të thjeshtojë mënyrën se si funksionon teknologjia e zgjuar e shtëpisë, me qëllimin përfundimtar për të ndihmuar të tjerët.
Prindërit e Wimmer thanë se ata janë krenarë për personin që djali i tyre është bërë.

“Nëse një derë është e mbyllur, ai do të gjejë një mënyrë tjetër për të kuptuar se si t’i përmbushë qëllimet e tij,” i tha nëna e tij, Melissa Wimmer, CNN.

Me diplomimin vetëm disa javë larg, Wimmer tha se po peshon shumë mundësi për hapat e tij të ardhshëm.

Këto opsione përfshijnë oferta pune brenda dhe jashtë Shteteve të Bashkuara, më shumë shkollë ose një shoqëri që do ta lejojë atë të rrisë fillimin e tij.

Por ai tha se dëshiron që njerëzit të dinë se ai është ende një fëmijë – ai merret me aktivitete normale të fëmijëve, të tilla si duke luajtur basketboll dhe duke ndërtuar lego.

“Shumë njerëz mendojnë se unë kam hequr dorë nga fëmijëria ime ose disi e kam humbur atë,” tha Wimmer, “dhe unë u them atyre se po kaloj kohën e jetës sime.”