​Një kafshë e rrallë zbulohet në Galapagos

LAJME

Një pinguin plotësisht i bardhë u zbulua në ishullin Galapagos, njoftoi menaxhmenti i Parkut Kombëtar lokal.

Një udhëzues turistik së pari vuri re një kafshë të rrallë në Isabela, ishulli më i madh në arkipelag pranë brigjeve të Ekuadorit, tha parku.

Ekspertët besojnë se pinguini mund të ketë leukemi të çrregullimit gjenetik. Mungesa e pjesshme e pigmenteve me ngjyra shkakton pupla të lehta te kafshët që zakonisht kanë një ngjyrë të errët.

Ndryshe nga albinizmi, kafshët e prekura nga leukemia kanë ngjyrën normale të syve për speciet e tyre.

Peshkaqenë, hardhuca, karavidhe me leukemi janë zbuluar tashmë në Galapagos, por ky është pinguini i parë i gjetur në këtë gjendje atje, thuhet në njoftim.

Galapagos është shtëpia e shumë llojeve të kafshëve dhe bimëve që nuk mund të gjenden askund tjetër në botë, përfshirë pinguinët e rrezikuar e ishullit.